τενεκέδες λάδι

Το Hang. Τι είναι αυτό και γιατί υπάρχει;

Το Hang είναι δύο γουόκ, το ένα ίσια και το άλλο ανάποδα, το ένα πάνω στο άλλο, το ένα βαράς ακούγεται και το άλλο, είναι ένας ιπτάμενος δίσκος, είναι κελύφη μεταλλικής χελώνας. Όποτε έπαιζα ντραμς με τενεκέδες λάδι το αποτέλεσμα ήταν χάλια, σκέτος θόρυβος, θυμάμαι όταν χτυπούσα το “λ” από την επιγραφή «Άλτις» σε μισογεμάτο τενεκέ, ακουγόταν η νότα σολ. Αλλά μέχρι εκεί.

Οι Portico Quartet έχουν βγάλει τρεις δίσκους και σε όλους βαράνε μεταξύ άλλων και το Hang. Η φάτσα τους προδίδει, φαίνονται πιτσιρικάδες γεγονός που κάνει ακόμη πιο εκνευριστικό το ότι καλούνε πνεύματα χτυπώντας έναν καμπυλωμένο τενεκέ χωρίς να τους πετάνε οι ακροατές τον τενεκέ στο κεφάλι. Και μετά μπαίνουν και τα σαξόφωνα. Από την αρχή της πορείας τους είχαν σαξόφωνα, τενόρο και σοπράνο. Τα σαξόφωνα ακούγανε τον τενεκέ, αν δεν δώσει το οκ ο τενεκές δεν φυσάει κανείς. Έτσι γινόταν για 7 χρόνια.

Στον ομώνυμο φετινό δίσκο, είδαν το τέλος του κόσμου να πλησιάζει και έτσι έβαλαν μέσα και ηλεκτρονικά στοιχεία. Τώρα δεν ξέρω ποίος κάνει κουμάντο, οι τενεκέδες, τα σαξόφωνα, το σάμπλερ ή τα πνεύματα.

Advertisements

One thought on “τενεκέδες λάδι

  1. Pingback: 1958 | Monk's Dream

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: