ο απόγονος


No. 5 The Roots – Undun

Οι αναρίθμητοι απόγονοι του William απλώθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, κατέλαβαν τον κόσμο, έδωσαν πνοή και όραμα και έσωσαν τον πλανήτη από την ελαφρότητα και τα σκουπίδια. Ένας από τους απογόνους είναι και ο Questlove.

O Questlove ήταν και θα είναι για πάντα εκεί. Ήταν εκεί, όταν μάλώνε με την Amy για τον ποίος είναι μεγαλύτερος jazz snob και αν μπορεί να παίξει εκείνο το σόλο του Max Roach. Ήταν εκεί, η ψυχή των Soulquarians, πίσω από την Εrykah, τον Mos, τον Common και του άλλους, όταν το hip-hop πήρε αυτή την απίθανη στροφή. Ήταν εκεί, ο ανθρώπινος μετρονόμος πίσω από τα πάντα, ο άνθρωπος μ’αυτην την περίεργη κεραία στα μαλλιά για να επικοινωνεί με τους άλλους γαλαξίες.

Ήταν εκεί, όταν πέθανε άδοξα ο Άγιος Dilla, έβγαλε δίσκους στην μνήμη του, τον φοράει πάντα στο στήθος του, “J Dilla Changed My Life”, δεν τον ξέχασε ποτέ. Ήταν εκεί, ο απόγονος του William, ήταν πάντα εκεί, σε φαινομενικά κόντρα ρόλο στον Fallon, ήταν και είναι εκεί για χρόνια δίπλα στον D’Angelo, προσπαθώντας να τον βγάλει απ’τον κουβά των ναρκωτικών. Είναι εκεί, ο “Εθνικός bandleader” κατά το Rolling Stone, ο άνθρωπος που ντρέπεται να μπει σε Escalade και κυκλοφορεί με ένα αμάξι μικρότερο και από τα δικά του κυβικά, που όταν όλοι διψούσαν για gangsta rap, αυτός έκανε κάτι διαφορετικό, αυτός που έχει για παράθυρο το Soul Trane. Και πάντα, όταν όλοι οι swag hip τυρέμποροι ράπερς θα παίρνουν το hip-hop και θα το κοπανάνε στους τοίχους για να ματώσει και να πεθάνει, ο Questlove, ο απόγονος του William, θα είναι πάντα εκεί και θα το σώζει.

Το Undun, είναι το concept album των Roots για τον θάνατο και την ζωή του φανταστικού(;) Redford Stevensm, ενός ανθρώπου που έγινε εγκληματίας αλλά δεν γεννήθηκε εγκληματίας.


No. 5 The Roots – Undun
Νο. 6 Grizzly Bear – Shields
Νο. 7 Andy Stott – Luxury Problems
Νο. 8 Jessie Ware – Devotion
Νο. 9 Nick Waterhouse – Time’s All Gone
Νο. 10 Lambchop – Mr. M
Νο. 11 Allah-las – Allah-las
No. 12 Daphni – Jiaolong
Νο. 13 Chromatics – Kill For Love
No. 14 John Talabot – Fin
No. 15 Portico Quartet – Portico Quartet
Νο. 16 The Jon Spencer Blues Explosion – Meat + Bone
No. 17 The XX – Coexist
Νο. 18 Chet Faker – Thinking Into Textures
Νο. 19 Twin Shadow – Confess
No. 20 Get The Blessing – OCDC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: