ζακλίν

The James Hunter Six – Minute By Minute

Ο James Hunter είναι άλλος ένας μαύρος εγκλωβισμένος στο σώμα ενός λευκού, μία φωνή από το Δέλτα του Μισισιπή φυλακισμένη στον λάρυγγα ενός Βρετανού, ένας soul μάγος που είναι καταδικασμένος να φοράει την φάτσα του Ray Liotta.

O James Hunter εδώ και χρόνια υπηρετεί τον γάμο της soul με το Rock n Roll, τον γάμο των blues με την R&B, όπως για χρόνια υπηρετούσε και τον γάμο του με την αγαπημένη του σύζυγο Jacqueline. Το 2008 η Jacqueline ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο. Ο Hunter παρατάει τη δισκογραφία και παλεύουν μαζί. Το 2011 η Jacqueline χάνει την μάχη και ο Hunter ξέρει ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Ο δίσκος, σε παραγωγή του Gabriel Roth της Daptone, είναι των James Hunter Six και όχι του James Hunter. Οι έξι μουσικοί που τον ακολουθούν εδώ και τόσα χρόνια, ο Hunter τους ευχαριστεί. Το Hammond να λιώνει τα αυλάκια του βινυλίου, οι κιθάρες να ακροβατούν, τα πνευστά πάντα εκεί που πρέπει και η φωνή του Hunter μια τεράστια ομπρέλα πάνω από κάθε ήχο. Δώδεκα τραγούδια κυρίως για –τι άλλο- την αγάπη, άλλοτε γρήγορα, άλλοτε πράα, πάντα με έξυπνους στίχους, με κλείσιμο μια γλυκόπικρη μπόσα νόβα όπου ο Hunter επαναλαμβάνει ξανά και ξανά το αιώνιο αναπάντητο ερώτημα.

Παίρνεις την Grand Torino που κάθεται ακόμη στο γκαράζ του Eastwood και ψάχνεις για εκείνη την χώρα στην οποία λένε ότι δεν υπάρχουν αρρώστιες αλλά μόνο κάκτοι, ζέστη και ίσως κάποιες βραδιές μερικά κουνούπια , ακούγοντας τον “μαύρο” δίσκο της χρονιάς.

Το Minute By Minute κυκλοφόρησε στις 26/2 απο την Fantasy. Παρακάτω το τρέιλερ και ο δίσκος στο soundcloud, όσο ακόμη είναι διαθέσιμος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: