[13]


13. The Men – New Moon

Είδα τους Men σε μια αρπαχτή που κάνανε στη Θεσσαλονίκη. Ο ηχολήπτης ήταν της μεγάλης σχολής Βάλτα-όλα-τσίτα-μάστορα και οι Men της μεγάλης σχολής Είμαστε-αρκετά-γνωστόι-ώστε-να-συμπεριφερόμαστε-σαν-μπασταρδάκια. Το live κράτησε 45’, encore γιοκ, οπότε θα χρησιμοποιήσω το αρχαιότερο μουσικό κριτήριο, το πιο αφοπλιστικό, ένα μουσικό κριτήριο που δεν επιδέχεται αντίλογο, ισώς ρηχό αλλά κατάλληλο για την περίσταση. Την εξωτερική εμφάνιση.

Ο ντράμερ είναι ένας ξερακιανός που στα 2’ του live βγάζει το t-shirt και τα φώτα της σκηνής αστράφτουν πάνω στο ορυκτέλαιο κονσέρβας Trata που είναι απλωμένο στα μαλλιά και το σώμα του.

Ο κιθαρίστας Νο.1 είναι αυτό το μοντέλο νεο-κάγκουρα μπουρμπουλίθρα με χιψτερ ντύσιμο που χτυπιέται ακατάπαυστα ενώ δεν παίζει και κάτι σημαντικό και ανάμεσα στα τραγούδια πίνει κρασί απ’το μπουκάλι. Yeah man, απ’το μπουκάλι.

Ο μπασίστας σκέφτηκε, ορθώς if you ask me, “αφού παίζω μπάσο και δεν μου δίνει κανείς σημασία, ας πάω γυμναστήριο”. Είναι ένας φουσκωτός τύπος με κολλητό V, τσουλούφι και μόνιμο duckface, δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι μεγαλύτερος πόζερος απ’τον κιθαρίστα Νο.1. Βασικά αποφάσισα μέσα σε 1’’, είναι.

Ο κιθαρίστας Νο.2 είναι ο συμμαθητής σου στο σχολείο που καθόταν τελευταίο θρανίο και περνούσε το τρίωρο Γλωσσα-Γλώσσα-Μαθηματικά ξύνοντας τη μύτη του με το ένα χέρι ενώ το άλλο ήταν μέσα στο παντελόνι. Το ότι τα δυο του χέρια έκαναν παράλληλα δύο διαφορετικές δουλειές τον βοήθησε πάντως μιας και έγινε πολύ καλός κιθαρίστας, δε χωράει αμφιβολία περί τούτου.

Στη μέση της μπάντας υπάρχει και ένας φουκαράς που προσπαθεί μέσα στον πανικό να παίξει φυσαρμόνικα και το πιανάκι του το οποίο ταλαντώνεται επειδή η υπόλοιπη μπάντα χοροπηδάει και σκοτώνει.

Μπορεί να θυμάμαι εκείνο το live εκνευρισμένος αλλά ως επαγγελατίας δικαστής θα τους κρίνω μόνο για τη μουσική η οποία, χρησιμοποιώντας αμιγώς επιστημονική ορολογία, θα λέγαμε ότι γάμησε.

13. The Men – New Moon
14. Earl Sweatshirt – Doris
15. Four Tet – Beautiful Rewind
16. My Bloody Valentine – m b v
17. Forest Swords – Engravings
18. The James Hunter Six – Minute by Minute
19. Oneohtrix Point Never – R Plus Seven
20. Bill Callahan – Dream River

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.